HABERLER
İZMİRLİ REHBERLER KULA’YI DAHA İYİ TANIYOR.
06.12.2018 10:14

İZMİRLİ REHBERLER KULA'YI DAHA İYİ TANIYOR.

05.12.2018 Çarşamba günü İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO) Kula'ya yaptığı info turu ile Kula'yı daha iyi tanıma imkanı buldular. 46 kişilik rehber grubu İZRO Yönetim Kurulu Üyesi Rehber İsa SOYTÜRK ve yazar Ahmet Gürel öncülüğünde Emre Köyü'nü, Kula Evlerini ve Jeopark alanını gezerek bu bölgeler hakkında bilgi edindiler.

Kula'nın son zamanlarda turizm konusunda hızlı bir şekilde ilerlemesi, gelen turist sayısının geçen yıllara göre hızla artması, keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası alanlarının olması İzmir'deki rehberlerin de dikkatini çekmeyi başardı. Kula UNESCO Global Jeoparkı çalışanlarının rehberleri davet etmesi ve rehberlerin bu alanı daha yakından tanımak istemesi ile düzenlenen organizasyonda rehberlere jeopark, tarihi evler ve Emre Köyü anlatıldı. Ayrıca Kula'yı gezmek için değil birkaç saatin bir günün bile yetmeyeceğini gören rehberler bundan sonra turlarda Ulubey kanyonları ile birlikte Kula'nın aynı tur paketi içerisinde olmaması gerektiği ortak düşünceleri oldu. Kula evlerinin sadece Türk Evi'nden ibaret olmadığını şehir merkezi için en az 2 saatin ayrılması gerektiğini düşündüler. Öğle yemeklerini Kula UNESCO Global Jeoparkı Partneri olan Lezzet Sarayı'nda yöresel yiyecekler (keşkek, topalak, tarhana çorbası, höşmerim vb.) ile yapan rehberler Kula tatlarına hayran kaldılar.

Rehberler için en büyük süprizlerden birinin de yaren ekibinin yaptığı hoş gösteri oldu. Türk Evi'nde harika bir gösteri ile karşılanan rehberler bu kültürü video çekerek ve sosyal medyada canlı yayın yaparak birçok kişiye gösterme imkanı buldular.

Jeopark Belediyeler Birliği çalışanları Mühendis Yiğit KARAKUZU ve Turizmci Ali KARATAŞ'ın anlattıklarını ses kaydı ve not alarak kaydeden rehberler bundan sonra Kula'ya tur sayısının artacağını ve gelenlerin daha bilinçli gezeceklerini bildirdi. Gezinin sonunda Yönetim Kurulu Üyesi Rehber İsa SOYTÜRK ve yazar Ahmet Gürel kendilerine hediye sunan ve organizasyonda katkı sağlayan Kula Belediyesine, Jeopark Belediyeler Birliği Çalışanlarına, Yaren Ekibine ve Lezzet Sarayı'na bu hoş gezi için teşekkürlerini sundular.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı