KULA JEOPARKI DENETLEME SÜRECİNİ TAMAMLADI
11.07.2017 16:59

KULA JEOPARKI DENETLEME SÜRECİNİ TAMAMLADI

Kula Jeoparkı'nın UNESCO sertifikası denetim süreci başladı. UNESCO denetçileri Setsuya Nakada (Japonya) ve Chris Woodley Stewart (İngiltere) tarafından, denetlemesi yapılacak Kula Jeoparkı'nda ilk gün incelemeleri tamamlandı. UNESCO denetçilerine ilk gün; Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Jeopark Belediyeler Birliği görevlileri eşlik etti. Kula Jeoparkı içerisinde bulunan Kula Divlit Yanardağı ve Yürüyüş Parkuru, Kaya Mezarları, Evciler Jeositleri, Kula Peribacaları, Karayar Bazalt Daykları, Çakırca Sütun Bazaltları, Acısu ve Emir Kaplıcaları denetmenler tarafından en ince ayrıntısına kadar incelendi. Üç günlük süre zarfında denetçiler Kula UNESCO Jeoparkının ilerlemesini ve gelişimini inceledi.