KIRSAL TURİZM KURSİYERLERİ JEOPARKI TANITIM İÇİN BİLGİ TURUNA ÇIKTI
03.12.2017 16:59

KIRSAL TURİZM KURSİYERLERİ JEOPARKI TANITIM İÇİN BİLGİ TURUNA ÇIKTI

Kula Halk Eğitim Müdürlüğü'nce verilen Kırsal Turizm Kursu ile Kula halkı hem kendi yaşadığı memleketini tanımış, hem de gönüllü kılavuzlar yetiştirmiş oldu. Kula'da 2.'si düzenlenen 88 saatlik bir eğitimin ardından kursiyerler. Kula Divlit Jeopark yürüyüş alanı, peri bacaları, çakırca sütun Bazaltları, Emir Kaplıcaları ve Gölde Köyü'nü gezerek bilgi turu yapmış oldu. Bu bölgelerin önemi ve buralarda yatan hikayeleri gün ışığına çıkararak gelecek turların verimli geçmesi sağlanacak.

Kula'nın jeolojik, tarihsel ve kültürel güzellikleri hakkında bilgi alışverişi yapan grup, gelen turlara en iyi şekilde hizmet verebilmek ve Jeopark'ın en iyi şekilde tanıtımını yapmak için bu güzellikleri yerinde gördüler. Kula Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında açılan kursun Eğitmenliğini Jeopark Belediyeler Birliği çalışanı Turizmci Ali KARATAŞ yaptı. Kula ve Jeoparkın gelecekte daha iyi tanıtımı için kolları sıvayan grup ilerleyen zamanda Jeopark'ın yanlış anlatılmasını engelleyerek doğru ve anlaşılır bir şekilde tanıtım yapacak.