HABERLER
JEOPARK BELEDİYELER BİRLİĞİ EMITT FUARINDA GÖZ DOLDURDU…
30.01.2018 15:05

JEOPARK BELEDİYELER BİRLİĞİ EMITT FUARINDA GÖZ DOLDURDU…

Dünyanın en büyük beş turizm fuarından birisi olan Doğu Akdeniz ve Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bu yıl 21'inci kez ziyaretçilerini ağırladı. Jeopark Belediyeler Birliği'nin Kula Jeoparkı'nın tanıtmak için fuarda açtığı stant ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen fuar, Jeopark Belediyeler Birliği'nin tanıtımında önemli bir yere sahip oldu. Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı olan Kula Jeoparkı'nın jeolojik yapısı, kültürel değerleri, tarihi önemi anlatılarak gelen ziyaretçiler bilgilendirildi. Kula Volkanitleri, Kaya Mezarları, El Sanatları, Peri Bacaları, Sütun Bazaltları'nın oluşumları ve tarihi anlatıldı. Sadece Kula Bölgesi değil aynı zamanda Salihli Bölgesinde bulunan Adala Kanyonu, Suuçtu şelalesi, Sart ve Bintepeler'in tanıtımı yapılarak hem Kula hem de Salihli için önemli bir turizm çalışması yapılmış oldu.

Tur firmaları ile görüşülerek ilerleyen dönemlerde alternatif turizm için ön plana çıkacağına inanılan Kula Jeoparkı sesini duyurarak farklı illere ve bölgelere açılmanın adımlarını atmış oldu. Stantta Jeopark Belediyeler Birliği'ni temsilen Koordinatörlük çalışanları Mühendis Yiğit KARAKUZU ve Turizmci Ali KARATAŞ görev yaptılar.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı