TURİZM GELİŞİM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI HAZIRLANMASINDA ÖN ÇALIŞMALAR YAPILDI.
12.02.2018 08:49

TURİZM GELİŞİM STRATEJİSİ VE EYLEM PLANI HAZIRLANMASINDA ÖN ÇALIŞMALAR YAPILDI.

Kula Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer DEMİR ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden gelen, Prof. Dr. Mustafa ERTÜRK, Doç. Dr. Cemali SARI,Yrd. Doç. Dr. Halil HADİMLİ ile jeopark alanını gezerek Turizm Gelişim Stratejisi ve Eylem Planı hazırlanmasında ön çalışmalar yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan danışmanı Azmi AÇIKDİL ve Jeopark Belediyeler Birliği çalışanları eşliğinde yapılan ve Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapan alanında uzman hocalar ile jeopark alanındaki yerleşim merkezleri ve köyler incelenerek bu alanlarda yapıla bilinecek eylem planlarının ön çalışmaları yapıldı. Bu eylem planları ile hem jeoparkın tanıtımının yapılması hızlanacak hem de yerel halk jeoparktan nasıl faydalanır bunun planlaması yapılacak. Jeopark alanı içersinde kalan mahallelerle iş birliği içersinde yapılacak olan bu çalışmaların hem yöre halkına hem de gelen ziyaretçilere olumlu yönden katkı sağlayacaktır. Bu çalışmalara eşlik eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi AÇIKDİL: "Kula Jeoparkı olması gerektiği yerde değil, olması gerektiği yere getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Yapılacak daha çok fazla çalışma var. Bugünkü çalışmalar da bunun planlamasını yapmamızda bize yol gösterecek" dedi.