HABERLER
Öğrenciler yer bilimi konusunu "Yanık Ülke"de işledi
24.01.2019 08:48

UNESCO sertifikalı Kula Volkanik Jeoparkı bu kez İzmirli 150 lise öğrencisine ev sahipliği yaptı - Volkan koniler ve sönmüş lavlar arasından geçen öğrenciler, sahadaki taşları inceledi

MANİSA (AA) - İzmirli bir grup öğrenci, coğrafya dersini UNESCO sertifikalı Kula Volkanik Jeoparkı'nda işledi.

İzmir Bornova Anadolu Lisesinde eğitim gören 150 öğrenci, coğrafya dersi kapsamında antik çağ coğrafyacısı Strabon'un "Geographika" eserinde "Yanık Ülke" olarak tanımladığı Kula Volkanik Jeoparkı'nı ziyaret etti.

Coğrafya öğretmeni Yusuf Oğuz, öğrencilere "yer bilimleri" konusunu jeopark alanında anlattı. Liseliler daha sonra 10 bin yıl önce volkanik patlamalar sonucu yaklaşık 305 kilometrekarelik alana yayılan lavların bulunduğu sahayı ve Kula Peri Bacaları'nı gezdi. Volkan konileri ve sönmüş lavlar arasından geçen öğrenciler, sahadaki taşlardan örnekler aldı ve içindeki mineralleri inceledi.

- "Coğrafya eğitimi için mükemmel bir alan"

Eğitim gezisini düzenleyen Oğuz, öğrencilerine anlattığı yer oluşumlarının önemli kısmının Kula'da bulunduğuna dikkati çekti.

Volkan konisi ve sönmüş lav akıntılarını barındıran bu arazinin öğrencilerinin eğitimi için çok önemli bir alan olduğunu vurgulayan Oğuz, "Öğrencilerimiz için önemli bir eğitim gezisi oldu. Burası coğrafya eğitimi için mükemmel bir alan." dedi.

Öğrencilerden Zeynep Gülbay ise yerinde görerek yapılan eğitimin zihinlerinde daha kalıcı etki bıraktığını dile getirdi.

Kula'da volkan konisi ve soğumuş lav akıntılarını görme imkanı bulduklarını anlatan Gülbay, "Daha önce böyle bir yere gelmemiştim. Hepimiz çok beğendik ve çok etkilendik." diye konuştu.

Gökay Dinsever de Kula'daki volkanik oluşumlardan oldukça etkilendiğini aktardı.

Öte yandan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da İzmirli öğrencilerle sohbet etti, onların sorularını cevaplandırdı.

Jeoparkın giderek büyüdüğüne işaret eden Tosun, "Burası turizm açısından çok önemli. Şimdi eğitim faaliyetlerine de ev sahipliği yapıyoruz. Belediye olarak bu tür organizasyonlara destek olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı