ÇAKIRCA YEREL KALKINMAYI TURİZM İLE SAĞLAYACAK
19.02.2018 09:55

ÇAKIRCA YEREL KALKINMAYI TURİZM İLE SAĞLAYACAK

Geçtiğimiz Pazar günü Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Jeopark Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Faik Şentürk, Manisa C.B.Ü Siyaset Bilimi Bölümü'nden Doç. Dr. Buğra Özer, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. H. Kutay Aytuğ; Şehitlioğlu Mahallesi Muhtarı Nurullah Erçin ile bir araya gelerek Çakırca'nın sahip olduğu doğal güzelliklerden faydalanarak yerel kalkınmayı sağlayacak projeler ile ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

Çakırca Mahallesindeki eski ilkokul olan Jeopark Merkezi'nin, çalışma yapılarak faaliyete geçmesi ve mahallede kooperatif kurulması için verilecek destek konuşularak neler yapılması gerektiğinden bahsedildi. Manisa C.B.Ü'den gelen uzman eğitimciler tarafından yerel halka bilgi verilerek fikir alış verişi yapıldı. Hızla göç veren mahallenin turizm sayesinde ayakta durabileceği, geçimini sağlayabileceği ve böylelikle göç vermenin durdurulabileceği konuşuldu. Bölgede kurulacak olan kooperatifin ne gibi faydaları olacağından, yöre halkının kendi ürettiği tarhana, salça, peynir gibi doğal ürünlerini burada satıp geçimine katkı sağlayabileceğinden bahsedildi. Bu konuda iş birliği yapmayı isteyen yerel halk gönülden projeye destek vereceğini bildirdi. Bu bahar sezonuna yetişmesi planlanan çalışmaların en yakın zamanda başlanması planlanıyor.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yörede yaşayan ilkokul çocuklarına kırtasiye yardımı yaparak çocukları sevindirdi.