KULA JEOPARKI’NA ZİYARETÇİ AKINI
20.03.2018 16:02

KULA JEOPARKI'NA ZİYARETÇİ AKINI

Geçtiğimiz Sonbahar ve Kış mevsimlerinde yapılan tanıtım çalışmaları, fuar etkinlikleri, verilen seminerler ve yapılan davetlerin ardından havanın da güzelleşmesi ile birlikte Kula Jeoparkı ziyaretçi akınına uğradı. Üniversitesinden ilkokul öğrencilerine, doğa yürüyüşçülerinden, gezi meraklılarına her kesimin dikkatini çeken doğal ve kültürel zenginlikte kaybolan ziyaretçilerin çoğu memnun bir şekilde Kula'dan ayrılıyorlar.

Halk Eğitim bünyesinde verilen Kırsal Turizm Kursu ile eğitimli yöresel kılavuzların eşlik ettiği turlarda ziyaretçiler bilgi sahibi olarak ve eğlenerek gezilerini tamamlıyorlar. Daha öncesinde çokça bilinmeyen bu alan, şimdilerde kültür turizmi meraklıları için alternatif turizm niteliğinde keşfedilmeye değer bir alan olarak dikkat çekiyor. Ziyaretçilerin merkezde yaptığı alışverişler ile yerel halka da katkı sağlayan bu turizm akını ilerleyen zamanlarda daha da artacağının birer göstergesi olmuş durumda. Yapılan çalışmaların meyvelerinin yenilmeye başladığı şu zamanlarda ziyaretçi sayısının artması beklenilmektedir.