KULA'DA ÖNEMLİ TOPLANTI
14.05.2018 08:38

KULA'DA ÖNEMLİ TOPLANTI

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, Kula Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir ve Yard. Doç. Dr. A. Serdar Aytaç Jeopark çalışanları ile birlikte gerçekleştirilen toplantıda önemli karalar alındı. İran'da gerçekleştirilen ve birçok jeoparkın katılım sağladığı toplantı ile ilgili ayrıntılı sunum yapan Jeopark Eş Koordinatörü Yard. Doç. Dr. A. Serdar Aytaç, Qeshm Adası Jeoparkı ile Kula Jeoparkı'nı karşılaştırarak Kula Jeoparkı için uygulanabilecek alternatiflerden bahsetti. Ardından Kula Jeoparkı'nın hızlı bir ivme kazanması için yapılması gereken çalışmalar hakkında sunum gerçekleştiren AYTAÇ: "Birçok jeoparktan daha fazla jeosite sahip olan Kula Jeoparkı yapılacak bazı çalışmaların ardından ismini hem ülke geneline hem de dünyaya duyuracaktır" dedi.