HABERLER
TUR FİRMALARINA JEOPARK SAHASI TANITILDI
11.10.2019 17:29

9 – 10 Ekim 2019 tarihlerinde Manisa – Salihli – Kula'yı gezen tur firmaları Kula – Salihli Jeoparkı sahasındaki jeositlerin bir kısmını görerek yeni rotalarını oluşturdular. Daha çok İstanbul yoğunluklu olan 14 tur firması sahipleri Salihli'de Sardes Antik Kenti, Kurşunlu Kaplıcaları, Kent Müzesi'ni gezdiler. Ayrıca Kent Müzesi'nde Salihli Kadın Kooperatifi üyeleri ile tanıştılar. Akşam yemeğine Salihli Kaymakamı Levent Kılıç, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Salihli Kadın Kooperatifi, Jeopark Belediyeler Birliği Çalışanları tur firması sahiplerine eşlik ettiler.

Tur firmaları sahipleri 10 Ekim Perşembe günü ise Kula Volkanik Park, Tarihi Kula Evleri, Jeopark Ziyaretçi Merkezi, Nar Çiçeği Hanımeli Derneği'ni gezdiler. Öğlen Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve Celal Bayar Üniversitesi Kula MYO Müdürü Ahmet Yavuz Çamlı ile yemek yediler. Yemek esnasında Kula'da turizmin gelişmesi için yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişi yapıldı.

2 gün boyunca Zafer Kalkınma Ajansı görevlileri ve Jeopark Belediler Birliği çalışanları ile birlikte alanı gezen tur firma sahipleri gayet memnun bir şekilde bölgeden ayrıldılar. Birçoğu bu info gezisi ile yeni rotalarına Kula – Salihli Jeopark alanını konaklamalı olarak eklediler.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı