HABERLER
Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı alan kılavuzları eğitim semineri verildi
10.01.2022 10:39

Türkiye'nin uluslararası jeoparklar ağındaki tek temsilcisi Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı'nda turistik gelişim için Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan alan kılavuzluğu eğitimi kapsamında 25 kişi sertifikalarını aldı.

Jeopark Belediyeler Birliği ve Kula Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ve Jeopark Belediyeler Birliği Turizm Sorumlusu Eğitmen Ali Karataş'ın verdiği 90 saatlik Kırsal Turizm Kursu'nun ardından Kula – Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörü Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Demir, jeolojik oluşumların merak edilen ve en çok sorulan sorularını yanıtladı.

Kırsal turizmin yerel kalkınmadaki önemine değinen Prof. Demir, turizmin kırsal kalkınmayı etkilemesi açısından yerel rehberlerin önemli olduğuna işaret etti.

Demir, "Bizden sertifika alan rehberlerimiz jeopark ziyaretçilerine sahayı dolaştıracaklar ve bu yolla da bir ekonomik gelir elde edeceklerdir. Özellikle yörede üretilen yerel ürünlerin sahayı ziyaret edecek olan ziyaretçilere pazarlanması konusunda kendilerine ayrıca eğitimler vermeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Daha önce Eğitmen Ali Karataş'ın verdiği eğitimlerle birlikte Kula ve Salihli ilçesinde toplam 75 kişinin alan kılavuzluğu eğitimi aldığı da belirtildi.

Eğitim sonrası sahayı gezen ve inşaatı devam eden Jeopark Ziyaretçi Merkezi'nde incelemelerde bulunan Prof. Demir, merkezin Mart ayı sonlarına doğru açılacağını ve gelen ziyaretçilerin karşılanıp bilgilendirilmesinde çok büyük önem arz edeceğini bildirdi.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı