Türkçe Sevdalısı Uluslararası Öğrenciler Kula’ya Hayran Kaldı
25.07.2018 16:49

Yunus Emre Enstitüsü ve Celal Bayar Üniversitesi Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİL-MER) 8. Türkçe Yaz Okulu'nda Türkçe eğitimi gören yabancı öğrenciler Kula'nın güzelliklerini keşfetti.

Tarihi evleri, peri bacaları, Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Jeoparkı ve Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi ile turizmde marka şehir olma yolunda ilerleyen Kula'ya, gelen yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Yunus Emre Enstitüsü ve Celal Bayar Üniversitesi Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİL-MER) işbirliği ile düzenlenen 8.Türkçe Yaz Okulu kapsamında üniversiteye eğitim görmeye gelen yabancı uyruklu katılımcılar Kula'yı ziyaret ettiler. Manisa Celal Bayar Üniversitesi, MCBÜ Dil-Mer ilk kez katıldığı ve Türkiye çapında 23 üniversitede eş zamanlı olarak yürütülen, 113 ülkeden toplam bin katılımcısı olan ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Türkçe Yaz Okulu'na gelen öğrencilere Türkçe'yi yerinde öğretme ve Türkiye'nin tarihi ve turistik bölgelerini gezme, Türk kültürünü tanıma, yaparak ve yaşayarak öğretme amacıyla Kula'yı ziyaret ettiler. Gezi kapsamında, Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikalı Jeoparkı, Tarihi Kula Evleri, Tarihi Kula Çarşısı'nı ve Meryem Ana Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Turistler Kula'ya özgü yöresel ürünler satın alarak Kula'ya hayran kaldılar.