SLOVENYA COĞRAFYA ÖĞRETMENLERİ KULA JEOPARKI’NDA
03.08.2018 10:20

SLOVENYA COĞRAFYA ÖĞRETMENLERİ KULA JEOPARKI'NDA

Coğrafya Eğitimi Derneği (Türkiye) ve Coğrafya Öğretmenleri Derneği (Slovenya) işbirliğiyle gerçekleşen proje kapsamında Türkiye'den 12 ve Slovenya'dan 12 olmak üzere toplam 24 coğrafya öğretmeni, ev sahibi ülkelerin farklı zamanlarda düzenledikleri programlarının son gününü Kula Jeoparkı ile tamamladılar.

• Coğrafya öğretmenleri arasında coğrafi ve çevresel çalışmalara aktif ilgiyi teşvik etmek,
  • Coğrafya eğitiminde yenilikçi öğrenme pratikleri konusunda atölye/saha çalışmaları yapmak ve ders içerikleri oluşturmak,
  • Coğrafya eğitiminde özel ihtiyaçları olan yetenekli insanlar/öğrenciler için yeni çalışma yaklaşımları geliştirmek,
  • Coğrafya eğitiminde coğrafi bilgi, beceriler ve ilgi alanlarının kalitesine dikkat çekerek, okullardaki coğrafya eğitiminin önemine olumlu katkıda bulunmak,
  • Farklı ülkelerden coğrafya öğretmenleri arasındaki sosyal ilişkileri kolaylaştırmak ve bunu yaparken, uluslararası anlayışa katkıda bulunmak,
  • Katılımcı ülkelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi sahibi olmak amacı ile her iki ülkede program düzenleyen grup son gününde Türkiye'nin ilk ve tek jeoparkı olan Kula Jeoparkı'nı tercih ettiler.

Türkiye'nin en iyi coğrafyacılarından birisi olan Prof. Dr. İlhan Kayan'ın Türkçe ve İngilizce açıklamaları ile bilgilendirilen grup Sandal Divlit, Kula Peri Bacaları, Kula Tarihi Evlerini ve Jeopark Ziyaretçi Merkezi'ni gezerek 10 günlük eğitimi sonlandırdılar.