HABERLER
TÜBİTAK PROJESİ İLE ÖĞRETMENLER KULA VOLKANİK JEOPARKI’NI KEŞFETTİ
10.09.2018 10:58

Yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Barış SEMİZ'in yaptığı ve Türkiye'nin birçok yerinden profesörlerin uzman olarak görev aldı.

Çürüksu (Denizli) havzasındaki (özellikle Pamukkale) ve Kula Jeoparkı ile yakın çevresindeki jeolojik ve doğal kaynakları eğitim amacıyla kullanarak, okullarda çalışan öğretmenlerin (sınıf, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve coğrafya) yer bilimlerine olan bakış açısını değiştirmek; yer bilimlerine olan ilgiyi arttırmak ve bu yolla, katılımcıların yer bilimleri eğitiminde kazanacakları deneyimleri kendi öğrencileri ve çevrelerinde ulaşacakları tüm insanlara yaymalarını sağlamak amacı başlatılmış bu projenin son bölümü Kula Jeoparkı'nda gerçekleşti.

Çarşamba akşamından Cumartesi öğlene kadar Kula'da eğitim çalışmaları yapan grup, Cumartesi öğlen eğitimini tamamladılar. Kula'ya hayran kalan öğretmenler, öğrencileri ile birlikte jeoparka tekrar geleceklerini ve bu bölgenin tanıtımında gönüllü turizm elçisi olacaklarını söylediler. "Bu tarz projeler Kula Volkanik Jeoparkı'nın tanıtımında önemli bir yere sahip olmakla birlikte Kula turizminin gelişiminde önemli anlamda katkı sağlayacaktır" diye etkinliğin öneminden bahseden Dr. Öğr. Üy. Barış SEMİZ (Proje Yürütücüsü) son günde katılımcılara sertifikalarını dağıttı.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı