HABERLER
Kula Jeoparkı İtalya'da tanıtıldı
13.09.2018 10:08

MANİSA'nın Kula ilçesinde yer alan Türkiye'nin ilk ve tek UNESCO sertifikasına sahip Kula Jeoparkı, İtalya'da düzenlenen 8. Uluslararası UNESCO Global Jeoparklar Konferansı'nda tanıtıldı. Kula Jeoparkı, Türkiye'den tek katılımcı jeopark olarak ülkeyi konferansta temsil etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde Kula'da turizmin gelişmesi amacıyla kurulan Jeopark Belediyeler Birliği, dünyanın çeşitli ülkelerinden delegenin katılımıyla gerçekleşen 8. Uluslararası UNESCO Global Jeoparklar Konferansı Toplantısı'na katıldı. İtalya Alpleri'nde bulunan Adamello Brenta şehrinin Madonna di Campiglio bölgesindeki Global Jeoparkı'nda gerçekleştirilen toplantıda, Kula Jeoparkı'nın mevcut sınırlarının genişletilerek ulusal ve uluslararası ağlarda öneminin daha da artırılması için faaliyet yürütüldü. Kula Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Tosun, Salihli Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, Kula Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir, UNESCO Görevlisi Özlem Adiyaman Lopes, İTÜ Avrasya Yerbilimcileri, Prof. Dr. Atilla Çiner ve 40'a yakın ülkeden 850'den fazla temsilci konferansa katıldı.

Yabancı delegelere Türkiye'nin tarihi ve turistik güzellikleri ve Kula Jeoparkı hakkında bilgi veren Başkan Tosun, Başkan Kayda ve Koordinatör Prof. Dr. Tuncer Demir, katılımcıları Türkiye'ye davet etti.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı