KULA – SALİHLİ JEOPARKI İÇİN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ
01.07.2019 11:20

Alan Kılavuzluğu eğitimi alan üyelerden bir grup Kula - Salihli Jeopark alanında 1 günlük yürüyüş düzenledi.

UNESCO tarafından Kula Jeoparkı ile birlikte Dünya Jeopark Ağı kapsamına alınan Salihli'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin ilçeye gelen ziyaretçilere tanıtılması amacıyla Salihli Belediyesi tarafından Alan Kılavuzluğu Kursu açıldı. Jeopark Alan Kılavuzluk Sorumlusu Eğitmen Ali Karataş tarafından eğitimi verilen Alan Kılavuzluk Kursuna katılanlar, şimdiden farkındalık oluşturmaya başladı.

Yürüyüş, Alan Kılavuzluğu eğitimine katılan Bekir Karataş liderliğinde gerçekleştirildi. Yürüyüşçüler Türkiyenin ilk ve tek Jeoparkı olan Kula-Salihli Jepoark alanında Adala Kanyonu, Ölü Canlar Gölü, Suuçtu Şelalesi ve Kız Köprüsünü görme fırsatını yakaladı.