HABERLER
KULA – SALİHLİ JEOPARKI DENETİM SÜRECİNİ TAMAMLADI
18.07.2019 11:29

Türkiye'nin ilk ve tek Jeoparkı olan Kula UNESCO Global Jeoparkı sınırlarını genişleterek Kula – Salihli Jeoparkı olarak 3 günlük denetim sürecini tamamladı.

İtalya'nın Tuscan Mining Geopark'ında görevli olan Alessandra Cassini ve Macaristan'ın Bakony–Balaton Unesco Global Geopark'ında görevli olan Korbely Zoltan Barnabas Kula – Salihli Jeoparkını denetledi. Gelen denetçilere Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu, Kula – Salihli Jeoparkı Koordinatörleri Prof. Dr. Tuncer Demir ve Dr. A. Serdar Aytaç, Kula – Salihli Jeoparkı çalışanları Müh. Yiğit Karakuzu, Aslıhan Akçe, Ali Karataş ve Mesut Kolbüken eşlik etti.

Öncelikle Salihli Bölgesi'ni denetleyen görevliler Kurşunlu Kaplıcaları, Salihli Kent Müzesi ve Jeopark Müzesi, Sart Gymnasyum ve Artemis Tapınağı, Lidya Park, Bintepeler, Marmara Gölünü gezerek yerinde incelemelerde bulundular. Daha sonra Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde akşam yemeğini Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve meclis üyeleri ile birlikte yiyen denetçiler yemeğin ardından yapılan efe gösterisine hayran kaldılar.

Denetçiler 2. gün Adala Kanyonu, Kız Köprüsü, Suuçtu Şelalesi, Adala Atatürk Evi ve Nahiye Binasını incelemelerde bulundular. Ardından Kula Anemon otele yerleşirken otelin önünde çocukların ellerinde jeopark bayrakları ile beklediklerini gören denetçiler hayranlıkla çocukları kucakladılar. Sonrasında Beyler Evi'nde öğle yemeğini yiyen denetçiler, Meryem Ana Kilisesindeki Jeopark Müzesini, Nar Çiçeği Hanımeli Derneğini, Kula Divlit Volkanik Parkı'nı denetlediler.

Denetimin 3. Gününe Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbelerinden başlayan denetçiler Carullah Bin Süleyman Camii'nin içerisindeki muhteşem güzelliklere hayran kaldılar. Daha sonra Sandal Divlit Volkan Konisi'ni, Çakırca Bazalt Sütunlarını ve Peri Bacalarını inceleyen heyet Çakırca'daki halkın onlara hazırladığı, tamamen köy ürünlerinden oluşan yiyecekler ile unutamayacakları bir öğle yemeği yediler. Yapılan son değerlendirmelerin ardından Kula Kent Ormanı'nda Kula Kaymakam Vekili Selendi Kaymakamı Can Atak, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Jeopark Ekibi ile akşam yemeği yenildi. Yemeğin ardından Yaren Ekibi'nin yaptığı harika gösteri ile ziyaretçilerin son gönünde kendilerine hediyeler takdim edildi.

Türk halkının samimiyetine ve de misafirperverliğine hayran kalan denetçiler özellikle kadın derneklerinin oluşmasının önemine vurgu yaptılar. Türkiye ziyaretlerinden memnun kaldıklarını ifade eden denetçiler, jeopark ekibinin çok güçlü bir kadroya sahip olduğunu vurguladılar.

Previous Next
Diğer Haberler
ZİYARET SAATLERİ:
Hafta içi (Pazartesi hariç): 08.00-19.00 / Haftasonu: 09.00-16.00
2017 © Jeopark Belediyeler Birliği. Tüm Hakları Saklıdır.

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı